programi

Teški putevi vode do prekrasnih dostignuća

Što je pilates?

Pilates tehnika je inteligentan i cjelovit sustav vježbi osmišljenih da ojačaju, istegnu i izbalansiraju cijelo tijelo. Kroz kontinuirano vježbanje pilatesa stvaraju se izduljeni i snažni mišići, povećava se gipkost tijela, ispravlja pogrešno držanje te vraća fizička i mentalna vitalnost.
Vježbe se izvode koncentrirano i precizno fokusirajući um i povećavajući osviještenost o vlastitom tijelu. Svaka vježba angažira više skupina mišića u fluidnim pokretima s posebnim naglaskom na jačanju centra tijela (tzv. “powerhouse”) to jest dubokih mišića u području trbuha, donjeg dijela leđa i zdjelice.
Pilates tehnika je prilagođena ljudima različitih profila s obzirom na njihovu snagu, izdržljivost, kondiciju. Dok Pilates djeluje rehabilitacijski na osobe sa problemima na kralježnici i zglobovima, starijim osobama ili onima koji se nisu redovito bavili tjelovježbom, u isto vrijeme predstavlja veliki izazov za fit osobe i športaše.

pilates na spravama

U pilates studiju Stilo nudimo treninge na spravama svjetski renomiranog proizvođača pilates opreme STOTT PILATES® uz vodstvo educiranih trenera po STOTT PILATES® metodi.
Reformer je jedna od najpopularnijih pilates sprava za vježbanje. Sa svojim sofisticiranim sistemom klizne plohe, opruga i užadi omogućuje izvođenje do 500 različitih vježbi. Reformer pomaže uspostavljanju pravilnog položaja kralježnice, ramena i zdjelice te tako pridonosi stabilnosti cijelog torza tijekom rada na ekstremitetima u različitim nizovima vježbi.

mat pilates

Mat pilates odnosno vježbanje na prostirci se izvodi u grupama od najviše 10 osoba, iako veličina prostora podnosi i veći broj polaznika. Kvaliteta treninga nam je primarni cilj te se našim članovima i u grupama pristupa na individualan način, tj. upoznati smo sa zdravstvenom situacijom i željama pojedinog člana.

trx pilates

TRX suspenzije postižu nevjerojatnu popularnost zbog njegovih brojnih mogućnosti i karakteristika koje nudi. To je sveobuhvatna platforma za funkcionalni trening cijelog tijela koristeci vlastitu težinu kao otpor.

Primjenom TRXa kroz pilates postižemo vrhunske rezultate za sve – od osoba u rehabilitaciji, preko rekreativaca do vrhunskih sportaša jer se postiže snaga, kontrola, izdržaj, balans, fleksibilnost.

rect21968

OSTALI PILATES PROGRAMI

U sklopu Mat Pilatesa i rada na pilates spravama nudimo Vam sljedeće programe!

_YNM7249

rehabilitacijski pilates

Rehabilitacijski pilates preporučamo u svrhu oporavka osoba sa dijagnosticiranim problemima na kralježnici ili raznim povredama. Izvode se vježbe u neutralnom položaju, bez pretjeranog artikuliranja kralježnice ili ostalih zglobova.

_YNM9565

pilates za trudnice

Pre natal - Pilates za trudnice preporuča se trudnicama nakon 12. tjedna uredne trudnoće koje su se i prije trudnoće bavile fizičkim aktivnostima. Ovaj program koncentrira se na održavanje tijela u fizičkoj kondiciji poboljšavajući držanje i umanjujući tegobe koje se javljaju u trudnoći kao rezultat tjelesnih promjena.

_YNM9696

pilates za muškarce

Uomo - pilates za muškarce je program pilatesa na prostirci i spravama pri čemu su pilates vježbe posebno odabrane i prilagođene muškom tijelu, s naglaskom na vježbama snage, jačanju trbušnih i leđnih mišića te modificiranim vježbama istezanja.

rect21968

Raspored grupnih treninga

Polu/individualni treninzi se dogovaraju osobno.